Hårvård

1. Det är inte bra att tvätta håret för ofta. Tänk även på att använda RÄTT schampo/balsam för just din hårtyp. Har du färgat hår så använd ett schampo och balsam som har en egenskap av att just vårda och behålla färgat hår.

2. Många får för sig att ett schampo måste löddra för att det skall göra håret riktigt rent, detta stämmer inte. Många schampon löddrar inte när håret är smutsigt. Ta inte för mycket schampo, det behövs bara lite. Har du smutsigt hår eller blir ditt hår fett lätt så kan du tvätta håret med (lite) schampo två gånger istället.

3. Om man har lätt för att få fett hår är det bättre att investera i ett torrschampo än att tvätta håret varje dag. Att tvätta håret för ofta torkar ut håret och hårbotten, vilket leder till att kroppens försvar gör att det produceras mer fett i hårbotten och det blir som en ond cirkel.

4. När man tvättat håret med schampo och balsam kan man avsluta med att skölja håret i kallt vatten. På så sätt stänger sig nämligen alla fjällskikten i håret och därmed får man alltså ett hår som är glansigare och lättare att reda ut.

5. När du sover kan du minska slitage på håret genom att sova med en fläta.

6.Håret är extra ömtåligt när det är blött, vänta därför med att reda ut eventuella tovor tills håret torkat.

 



Kommentarer


Kommentera här ♥


Namn ♥ :
Kom ihåg mig?

E-postadress ♥ : (syns bara för mig)

Om du har en blogg kan du länka den här ♥ :

Kommentar ♥ :

Trackback

RSS 2.0